Izobrazba za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike (OPG-e i ostale poljoprivrednike) u Općini Orle

Od prosinca 2015. godine profesionalna sredstva za zaštitu bilja mogu kupovati i smiju ih primjenjivati samo osobe koje su završile izobrazbu u za to ovlaštenoj ustanovi. Da su završili izobrazbu dokazuju iskaznicom koju im je nakon položenog ispita izdala Poljoprivredna savjetodavna služba. Obaveza obnove polaganja ispita je svakih 5 godina.

Izobrazbu su dužni proći svi poljoprivrednici (ratari, voćari, vinogradari, povrćari, uzgajivaći cvijeća i ukrasnog bilja….) koji nisu u opg-u i nositelji ili članovi OPG-a koji žele kupovati i koristiti zaštitna sredstva, proizvođači hrane i sirovina, prodavači u poljoprivrednim ljekarnama i savjetnici.

Učilište APIS provest će dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike (OPG-e i ostale poljoprivrednike) u Općini Orle, Orle 5, dvorana u prizemlju zgrade Općine, dana 26.02.2020. u 18:00 sati.

Općina Orle u punom iznosu financira izobrazbu korisnika sa svog područja. 

Za pristupanje izobrazbi potrebno je priložiti presliku iskaznice ili potvrde o položenom osnovnom tečaju za održivu uporabu pesticida, znati svoj OIB i donijeti Osobnu iskaznicu na uvid. Kod pristupanja izobrazbi polaznik će ispuniti Prijavnicu koju će tamo dobiti.