PRORAČUN 2018.

CategoriesVijesti

Poštovani građani,

predstavljamo Vam „Proračun za građane“ za 2018. godinu.

U njemu je prikazano na koji način Općina Orle prikuplja i investira sredstva. Kako bismo Vam omogućili uvid u rad naše Općine i učinili je što transparentnijom ušli smo u projekt koji se nalazi na Internet stranici www.proracun.hr te na našoj službenoj stranici www.opcina-orle.hr.

Kako bismo Vam pokazali za čega planiramo izdvojiti novac iz Proračuna predstavljamo Vam projekt „Proračun za građane“.

Veliki dio novca iz proračuna izdvojili smo za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, izgradnju i asfaltiranje cesta, nogostupa i parkirališta, poboljšanje sustava vodoopskrbe, uređenje javnih površina, održavanje javne rasvjete i groblja.

Želimo ulagati u mlade s toga smo za naše studente i učenike izdvojili novac za sufinanciranje javnog prijevoza i školske kuhinje. Djeci predškolske dobi sufinanciramo program predškole.

Roditeljima novorođene djece dajemo novčane naknade za opremu za novorođenčad. Socijalno ugroženim stanovnicima osiguravamo jednokratne novčane pomoći i pomoći
za troškove stanovanja i ogrijeva. Radi očuvanja tradicije i kulture dio novca iz proračuna izdvajamo za naše udruge koje nas predstavljaju, kao i za promicanje kulture i razne manifestacije koje se održavaju na području naše Općine.

Dragi stanovnici izdvojili smo dio projekata koje želimo realizirati u 2018. godini.

Ukoliko mislite kako nam je još nešto potrebno kako bismo poboljšali našu Općinu molimo da nam napišete.

Pozivamo Vas da i vi svojim prijedlozima i komentarima sudjelujete u donošenju Proračuna za 2018. godinu.

Vaše prijedloge, sugestije i komentare možete ostavljati do 14.12.2017. kada ćemo sve zaprimljeno uzeti u obzir te na sjednici Općinskog vijeća predstaviti, te prihvaćeno uvrstiti u konačan proračun za 2018. godinu

Vaš Načelnik!