Održano edukativno predavanje vezano za Podmjeru 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“

CategoriesDogađanja

U Društvenom domu u Veleševcu, 5. studenog 2019. (utorak) u 19:00 sati, održano je edukativno predavanje vezano za Podmjeru 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine i Podmjeru 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Predavanje je održao konzultant g. Ante Lovrić, vlasnik tvrtke LEVEL PROJECT j.d.o.o., te uputio okupljene vlasnike OPG-ova s područja Orle u spomenute potpore. U predavanje se također, sa svojim stručnim znanjem i savjetima, uključio i pročelnik Odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije mr. sc. Josip Kraljičković.

Poznati travari g. Miroslav Ferenčić (www.ljekovitobilje-ferencic.hr) i g. Antun Francetić vlasnik OPG-a Francetić (www.opgfrancetic.com) održali su prezentaciju ekološkog uzgoja i sakupljanja ljekovitog i začinskog bilja i predstavili svoje vrhunske proizvode te iskazali nadu da će se i na području Općine Orle uskoro pokrenuti takva proizvodnja.

Općina Orle ima u planu i ubuduće organizirati slična predavanja kojima je cilj edukacija lokalnog stanovišta kao i poticaj na nove načine i vrste proizvodnje u poljoprivredi.