covid

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

CategoriesVijesti

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 23. ožujka 2020. godine Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Stožer civilne zaštite Općine Orle izdaje propusnice isključivo za odlazak i povratak s mjesta prebivališta (izvan područja Općine Orle) iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Za izdavanje propusnice potrebno je poslati zahtjev na e-mail adresu: info@opcina-orle.hr ili najaviti se telefonski ili putem SMS-a na broj 091/444-5110 svakim radnim danom isključivo od 08,00 do 12,00 sati.

Zahtjev treba sadržavati opravdani razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te OIB podnositelja zahtjeva.

Propusnica se izdaje s rokom valjanosti od jednog dana, te se može preuzeti nakon telefonske najave i u dogovoru sa službenikom na adresi Općinskeuprave ili putem e-mail adrese podnositelja zahtjeva.

Još jednom apeliramo na mještane da maksimalno ograniče svoje kretanje i da opskrbu hranom i potrepštinama ukoliko je potrebna, ne obavljaju u drugim mjestima ukoliko to zaista nije nužno. Na području Općine Orle građani se slobodno mogu kretati uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Cijeli tekst odluke moguće je preuzeti u privitku. Odluku stupa na snagu danom donošenja.

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta.