OBAVIJEST MJEŠTANIMA OPĆINE ORLE

CategoriesVijesti

Poštovani mještani općine Orle!

Koristim ovu prigodu da se obratim svakoj obitelji pojedinačno jer smatram da se upravo na takav način možemo i moramo potruditi da našu općinu uredimo i da se motiviramo za što ljepše uređenje životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša.

Sad je pravo vrijeme da u slobodno vrijeme izađemo iz kuće i da svoje okućnice, posebno one koje su vezane uz javne površine, očistimo i uredimo te da ih takve redovito i održavamo. Zahvaljujem i pohvaljujem sve mještane koji se stvarno trude da svoje okućnice drže urednima bez dopisa i opomena komunalnog redara, a apeliram na one koji do sad nisu tome davali važnost da ubuduće pokušaju odvojiti malo slobodnog vremena za urednost. Koliko god se mještani trudili urediti svoje okućnice, veliki je broj onih koji to već godinama nisu učinili. Na području naše općine postoji nekoliko desetaka okućnica koje su potpuno obrasle drvećem i niskim raslinjem i kao takve predstavljaju probleme susjedima,ali i svim mještanima. Pokušaji općine da iste uredi putem javnih radova nisu naišli na odobrenje vlasnika ili pojedinih suvlasnika parcela. Odlukom o komunalnom redu predviđene su sankcije koje ćemo početi primjenjivati prema onima koji i nakon izrečenih opomena i dalje ne budu održavali svoje posjede.

Poštovani mještani posebnu pozornost obratimo odlaganju otpada na određene lokacije koje nazivamo „divlja odlagališta otpada“ pogotovu u Veleševcu tzv „Vured“ koji je u posljednje vrijeme postao pošast tog mjesta jer se tamo besramno i bez kontrole odlaže otpad svih vrsta, a takvih je još nekoliko lokacija na području naše općine. U rješavanju ovog gorućeg problema potrebno je dobronamjerno sudjelovanje svih mještana na način da prilikom uočavanja prekršitelja obavijeste Općinu kako bi se provedenim sankcijama spriječilo divlje odlaganje otpada. Smatrajte ovo pozivom za pomoć za dobro svih nas jer se ove „divlje“ aktivnosti odvijaju u predvečerje i noću tj. van radnog vremena kad su iste manje ili nikako uočljive.
U nadi da će te ovu obavijest shvatiti dobronamjerno za dobro svih nas,da ćemo se zajedno pokrenuti u cilju nam ljepšeg i urednijeg područja naše općine, srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem na razumijevanju.

Ervin Vujica, načelnik općine Orle

Obavijest – načelnik – uređenje okućnica (word)