09/10/2019 0 36 Pogleda

DAN RUŽIČASTE VRPCE U VELIKOJ GORICI

Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u mjesecu listopadu koji je posvećen borbi protiv raka dojke. Predsjednica Udruge Edukacijom protiv raka dojke Đurđa Dehin ističe važnost pregleda žena kako bi se na vrijeme otkrila ova bolest kako kod žena, ali i kod muškaraca.

Tim povodom ružičasta je vrpca 5. listopada prošla od Muzeja Turopolja do Pučkog otvorenog učilišta.

Kao velika podrška povodom Dana ružičaste vrpce i cjelokupnoj udruzi pridružila se i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Jasminka Podlejan.

Općina Orle unatrag dvije godine ostvarila je lijepu suradnju s udrugom i predsjednicom Đurđom Dehin.

Ove godine organizirana je besplatna edukacija u prostorijama Općine uz besplatno snimanje mobilnim mamografom, a planirano je još nekoliko ovakvih i sličnih akcija za žene na području općine Orle. Koliko Općina podržava sve akcije Udruge edukacijom protiv raka dojke pokazala je i izradom banera koji je prvi put postavljen na Dan ružičaste vrpce.

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA

Na osnovi Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor (“Narodne novine”, broj 66/15 – pročišćeni tekst i 104/15-Odluka i Rješenje

Događanja

19.susreti zborova i malih vokalnih sastava Zagrebačke županije u Vrbovcu

Bukevje sudjelovao je na 19. susretima zborova i malih vokalnih sastava Zagrebačke županije u Vrbovcu.  U dvorani Pučkog otvorenog učilišta

Događanja

DRUŽENJE I RADIONICA “TREĆE DOBI”

19.11.2017.godine s početkom u 17,00 sati, u prostorijama Društvenog doma Veleševec, održat će se radionica na temu izrade božićnih svijećnjaka.