28/10/2019 0 99 Pogleda

Održana ekološka akcija “Zasadi drvo, ne budi panj”

Općina Orle ovoga vikenda pridružila se velikoj ekološkoj akciji “Zasadi drvo, ne budi panj” koja se provodila u sklopu inicijative “Dani kolektivne sadnje drveća”.

Cilj građanske inicijative bio je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

Četrdesetak volontera posadilo je više od 50 sadnica lipe, javora, borova, hrasta i jasena u naseljima Bukevje i Veleševec.

Svoj veliki doprinos ovoj akciji dali su Klub žena Orle, Udruga mladih Općine Orle, DVD Bukevje, DVD Veleševec, KUD Slavuj te učenici i učiteljice naših područnih škola Bukevje i Veleševec.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju.

Općina Orle

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

SAKRAMENT POTVRDE U ŽUPI SV. PETRA APOSTOLA – VELEŠEVEC

Dan nakon proslave sv. Petra apostola mons. Vlado Košić podijelio je sakrament Svete potvrde ili Krizme mladim župljanima i župljankama

Događanja

ANTUNOVO U BUKEVJU – “Život svetog Ante treba nam biti putokaz”

U župi omiljenog sveca katoličke crkve u Bukevju, svečanim misnim slavljem koje je predvodio velečasni Norbert Ivan Koprivec iz Velike

Novosti

DVD DRNEK NA OVOGODIŠNJEM GASTRO TUROPOLJU

U nedjelju, 13. listopada, održana je tradicionalna velikogorička manifestacija GASTRO TUROPOLJE. Veliku pozornost privuklo je natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine.