09/10/2019 0 38 Pogleda

DAN RUŽIČASTE VRPCE U VELIKOJ GORICI

Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u mjesecu listopadu koji je posvećen borbi protiv raka dojke. Predsjednica Udruge Edukacijom protiv raka dojke Đurđa Dehin ističe važnost pregleda žena kako bi se na vrijeme otkrila ova bolest kako kod žena, ali i kod muškaraca.

Tim povodom ružičasta je vrpca 5. listopada prošla od Muzeja Turopolja do Pučkog otvorenog učilišta.

Kao velika podrška povodom Dana ružičaste vrpce i cjelokupnoj udruzi pridružila se i zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Jasminka Podlejan.

Općina Orle unatrag dvije godine ostvarila je lijepu suradnju s udrugom i predsjednicom Đurđom Dehin.

Ove godine organizirana je besplatna edukacija u prostorijama Općine uz besplatno snimanje mobilnim mamografom, a planirano je još nekoliko ovakvih i sličnih akcija za žene na području općine Orle. Koliko Općina podržava sve akcije Udruge edukacijom protiv raka dojke pokazala je i izradom banera koji je prvi put postavljen na Dan ružičaste vrpce.

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

Obavijest dobavljačima Općine  Orle o obvezi izdavanja e-računa od 1. srpnja 2019.

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta od 1. srpnja 2019.

Novosti

Izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA – Sjećanja iz narodne baštine” u Društvenom domu u Bukevju

U Društvenom domu Bukevje 13.travnja 2019.  održana je izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA”. Izložbom „Od Cvjetnice do Uskrsa“ željelo se približiti

Novosti

“Slavuj” na koncertu “Turopolje suzo moja”

Dana 23.09.2018. godine u dvorani Vatroslav Lisinski održan je slavljenički koncert Hrašćanskih čestitara pod nazivom “Turopolje suzo moja” .  Obilježen