28/05/2019 0 311 Pogleda

OBAVIJEST STANOVNICIMA OPĆINE ORLE – divlji deponiji

Poštovani stanovnici općine Orle,

ponovno smo svjedoci kako se na području naše općine nepropisno odbacuje otpad, kako u okoliš i uz javne prometnice, tako i u neposrednoj blizini naselja te se stvaraju novi divlji deponiji.

Općina Orle je u proteklih par godina uložila velike napore i financijska sredstva za sanaciju i čišćenje divljih deponija.

Unatoč tome, u zadnje se vrijeme učestalo ponavlja isto nepropisno odbacivanje otpada, a čime se izravno krši Zakon i zakonski propisi.

Ostali smo zatečeni ovih dana viđenim prizorom odlaganja građevinskog i glomaznog otpada na lokacijama Obed i Veleševec.

Pitamo se kako ovakvo što čovjek može učiniti i dopustiti sebi, drugima, prirodi!? Teško je o tome  razmišljati i vjerovati da je to moguće. Ali je moguće. I događa nam se.

Ponukani ovakvim neodgovornim ponašanjem pojedinaca, obavještavamo stanovnike kako su navedene lokacije odnedavno pod videonadzorom.

Napominjemo da su za počinitelje koji nepropisno odlažu otpad propisane visoke novčane kazne, a ukoliko je nepoznati počinitelj, obveza je jedinice lokalne samouprave sanacija takvih deponija.

Sanacije deponija financiraju se iz sredstava našeg zajedničkog proračuna, a smatramo da bi tako utrošena sredstva svakako mogla imati bolju namjenu.

Apeliramo na stanovnike da čuvaju svoj okoliš, da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada te da kontaktiraju ovlaštene sakupljače ako imaju potrebu za zbrinjavanjem neke posebne vrste otpada.

Također, molimo da ukoliko primijete nesavjesne počinitelje, iste prijave u Općinu Orle, a ako žele mogu to učiniti i anonimno.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE.

 

„Prirodu nismo naslijedili od naših predaka, nego smo je posudili od naših unuka.“

 

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju,

Općina Orle

 

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

Obrazac zahtjeva za isplatu jednokratne naknade

Obrazac zahtjeva za jednokratnu pomoć možete preuzeti OVDJE.

Novosti

Odluku o isplati sredstava za redovnu djelatnost Kluba žena Orle

Temeljem odredbi članka 53. Statuta Općine Orle (Glasnik Zagrebačke županije broj 04/018), Načelnik općine Orle dana 07.02.2019.godine donio je  

Novosti

POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA

Temeljem Zakona o proračunu (NN 87/08, 136/12 i 15/15) Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (NN 47/90, 27/93 i