08/04/2019 0 708 Pogleda

11. POSAVSKA TRADICIONALNA KOBASIJADA

U organizaciji KUD-a Veleševec održana je i ove godine već tradicionalna kobasijada, na kojoj su se uz najbolje kobase tražile i najbolje salame, sir, špek, šunka, rakije , bijela i crna vina. Tako da je ocjenjivačka komisija imala pune ruke posla. 

Ove godine su se organizatori potrudili i uvesti novu kategoriju , te je tako na ocjenjivanje za prvi put doneseno 17 uzoraka gibanica.

Za posjetitelje priređen je bogat kulturno umjetnički program na kojem su nastupili dječja sekcija domaćina,  KUD-a „Veleševec“. Zapjevali su  KUD „Slavuj“ iz Bukevja  i Mješoviti zbor umirovljenika općine Orle.  Folklorni  ansambl „Turopolje“ iz Vel. Gorice u svoja četiri nastupa proveo nas je svojom koreografijom s pjesmom i plesom kroz Hrvatsku.

 Ali i u predvorju Društvenog doma Veleševec bilo je veselo. Kuhao se gulaš, Udruga mladih općine Orle pripremala je fritule . Bilo je tu i izlagača OPG-a, tako da se moglo isprobati sve od aronije koja se eto uzgaja i u Posavini.

11. kobasijadu otvorio je načelnik Ervin Vujica, koji je uz predsjednicu KUD-a „Veleševec“ NenenkuVučin podijelio priznanja pobjednicima.

 

1.mjesto u kategoriji najbolja gibanica osvojila je Maca Vrban

1.mjesto u kategoriji najbolji sir osvojila je Branka Hrenčević

1.mjesto u kategoriji najbolja rakija osvojio je Ivica Leder

1.mjesto u kategoriji najbolja šunka osvojio je Ivica Leder

1.mjesto u kategoriji najbolji špek osvojio je Damir Marlović

1.mjesto u kategoriji najbolja salama osvojila je Suzana Panijan

1.mjesto u kategoriji najbolje bijelo vino osvojio je Davor Huđin

1.mjesto u kategoriji najbolje crno vino osvojio jeSiniša Borić

1.mjesto u kategoriji najbolje kobasice osvojio je Damir Marlović

 

S najviše priznanja otišao je kući Ivica Leder osvojivši čak četiri priznanja. Riječima pohvale i zahvale sudionicima obratio se i predsjednik komisije gospodin Vlado Mikulčić.

 

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

Javni poziv na zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča

Zbor građana Mjesnih odbora Suša i Ruča održat će se u četvrtak 21. ožujka 2019. u Vatrogasnom domu u Ruči

Novosti

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka

Novosti

PROJEKT: Edukacijom, novim tehnologijama i organizacijom do konkurentne peradarske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Zagrebačkoj županiji

S ciljem unapređenja peradarske proizvodnje i podizanja konkurentnosti OPG-ova koji se bave uzgojem peradi, Zagrebačka županija pokrenula je projekt pod