08/04/2019 0 604 Pogleda

11. POSAVSKA TRADICIONALNA KOBASIJADA

U organizaciji KUD-a Veleševec održana je i ove godine već tradicionalna kobasijada, na kojoj su se uz najbolje kobase tražile i najbolje salame, sir, špek, šunka, rakije , bijela i crna vina. Tako da je ocjenjivačka komisija imala pune ruke posla. 

Ove godine su se organizatori potrudili i uvesti novu kategoriju , te je tako na ocjenjivanje za prvi put doneseno 17 uzoraka gibanica.

Za posjetitelje priređen je bogat kulturno umjetnički program na kojem su nastupili dječja sekcija domaćina,  KUD-a „Veleševec“. Zapjevali su  KUD „Slavuj“ iz Bukevja  i Mješoviti zbor umirovljenika općine Orle.  Folklorni  ansambl „Turopolje“ iz Vel. Gorice u svoja četiri nastupa proveo nas je svojom koreografijom s pjesmom i plesom kroz Hrvatsku.

 Ali i u predvorju Društvenog doma Veleševec bilo je veselo. Kuhao se gulaš, Udruga mladih općine Orle pripremala je fritule . Bilo je tu i izlagača OPG-a, tako da se moglo isprobati sve od aronije koja se eto uzgaja i u Posavini.

11. kobasijadu otvorio je načelnik Ervin Vujica, koji je uz predsjednicu KUD-a „Veleševec“ NenenkuVučin podijelio priznanja pobjednicima.

 

1.mjesto u kategoriji najbolja gibanica osvojila je Maca Vrban

1.mjesto u kategoriji najbolji sir osvojila je Branka Hrenčević

1.mjesto u kategoriji najbolja rakija osvojio je Ivica Leder

1.mjesto u kategoriji najbolja šunka osvojio je Ivica Leder

1.mjesto u kategoriji najbolji špek osvojio je Damir Marlović

1.mjesto u kategoriji najbolja salama osvojila je Suzana Panijan

1.mjesto u kategoriji najbolje bijelo vino osvojio je Davor Huđin

1.mjesto u kategoriji najbolje crno vino osvojio jeSiniša Borić

1.mjesto u kategoriji najbolje kobasice osvojio je Damir Marlović

 

S najviše priznanja otišao je kući Ivica Leder osvojivši čak četiri priznanja. Riječima pohvale i zahvale sudionicima obratio se i predsjednik komisije gospodin Vlado Mikulčić.

 

Možda vas zanima i ovo:

Događanja

10. TRADICIONALNA  “POSAVSKA KOBASIJADA”

10. TRADICIONALNA  “POSAVSKA KOBASIJADA”    U organizaciji KUDa Veleševec održana je u subotu  21.4.2018. deseta tradicionalna”Posavska kobasijada”, na kojoj su

Novosti

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture, športa i socijalne skrbi Općine Orle iz Proračuna za 2016. godinu

Obavještavamo sve zainteresirane, da na temelju Zakona o financiranju lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN broj 117/93, 69/97, 33/00, 73/00,