08/04/2019 0 657 Pogleda

Izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA – Sjećanja iz narodne baštine” u Društvenom domu u Bukevju

U Društvenom domu Bukevje 13.travnja 2019.  održana je izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA”.

Izložbom „Od Cvjetnice do Uskrsa“ željelo se približiti razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa ili Veliki tjedan kroz pojedine dane i predmete s hrvatskog područja. Priprava za Uskrs proširena je zbirkom uskrsnih jaja iz: Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske.

Autorica izložbe, dr. sc. Marija Raguž sa suradnicima.

Organizator je „Družina“ iz Zagreba- čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga na čelu sa predsjednicom dr. sc. Mandom Svirac te suorganizator KUD „SLAVUJ“ iz Bukevja uz potporu Ministarstva kulture RH.

Osim već spomenute izložbe, održana je i radionica ukrašavanja pisanica opletom – zaštićena tehnika i umijeće ukrašavanja uskrsnih jaja.

U 17 sati započeo je glazbeni program prikazom običaja u izvedbi KUD-a Slavuj te napjevi korizmenih i uskrsnih pjesama. U glazbenom programu, osim domaćina KUD-a Slavuj, nastupali su i HSPD „PODGORAC“ iz Gračana (Zagreb) te VOĐINAČKE POČIMAJLE – Vođinci.

 

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

Čestitamo 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

  Svim žiteljima Općine Orle, svim hrvatskim državljanima u domovini i iseljeništvu, a posebno svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima

Novosti

Obavijest o odvozu komunalnog otpada

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA ORLE JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL   Poštovani, Obavještavamo vas da na Dan antifašističke borbe, 22. lipnja

Novosti

Poziv svima koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na radni sastanak pod temom: “Suradnja Općine s poljoprivrednim proizvođačima”

 P O Z I V Općina Orle  poziva vlasnike Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,  vlasnike obrta, gospodarstvenike i sve one  koji se