08/04/2019 0 492 Pogleda

Izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA – Sjećanja iz narodne baštine” u Društvenom domu u Bukevju

U Društvenom domu Bukevje 13.travnja 2019.  održana je izložba “OD CVJETNICE DO USKRSA”.

Izložbom „Od Cvjetnice do Uskrsa“ željelo se približiti razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa ili Veliki tjedan kroz pojedine dane i predmete s hrvatskog područja. Priprava za Uskrs proširena je zbirkom uskrsnih jaja iz: Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske.

Autorica izložbe, dr. sc. Marija Raguž sa suradnicima.

Organizator je „Družina“ iz Zagreba- čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga na čelu sa predsjednicom dr. sc. Mandom Svirac te suorganizator KUD „SLAVUJ“ iz Bukevja uz potporu Ministarstva kulture RH.

Osim već spomenute izložbe, održana je i radionica ukrašavanja pisanica opletom – zaštićena tehnika i umijeće ukrašavanja uskrsnih jaja.

U 17 sati započeo je glazbeni program prikazom običaja u izvedbi KUD-a Slavuj te napjevi korizmenih i uskrsnih pjesama. U glazbenom programu, osim domaćina KUD-a Slavuj, nastupali su i HSPD „PODGORAC“ iz Gračana (Zagreb) te VOĐINAČKE POČIMAJLE – Vođinci.

 

Možda vas zanima i ovo:

Događanja

Božićni koncert u Bukevju

Već četvrtu godinu za redom u Bukevju je 16.12.organiziran koncert za nadolazeće blagdane. Sudjelovali su: KUD Veleševec,KUD Slavuj, Zbor umirovljenika

Novosti

Obavijest o novom radnom vremenu poštanskog ureda Orle

Poštovani, Obavještavamo vas kako se od 01. lipnja 2019. uvodi novo radno vrijeme poštanskog ureda Orle. Radno vrijeme na parne