19/09/2017 0 1203 Pogleda

14. rujna 2017. Okrugli stol – školstvo na području Općine Orle

U četvrtak, 14. rujna 2017. godine održan je sastanak na temu školstva u Općini Orle. Sastanak je sazvan na inicijativu načelnika Ervina Vujice kako bi se raspravilo o uvjetima školovanja s kojima se suočavaju naši učenici te kako bi se ti uvjeti poboljšali.

Na području općine djeluju dvije područne škole kojima se matična škola nalazi na području Grada Velike Gorice, u Novom Čiču.

S obzirom na takvu situaciju, dio zakonskih obveza rješava Grad Velika Gorica, a dio Općina Orle, tako da se često stekne dojam da su područne škole zapostavljene i da nemaju uvjete za rad primjerene potrebama učenika.

Sastanku je bila nazočna ravnateljica OŠ Novo Čiće Sanja Povoljnjak, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Jasminka Podeljan učiteljice područnih škola Nada Dianežević, Matina Petrina, Nevenka Kumic, Nikolina Hajčić Balen, učitelj Tihomir Krkanić i predstavnik Vijeća roditelja Davorin Kacijan.

Raspravljalo se o aktualnim problemima i potrebama u dvije područne škole, o mogućnosti ponovnog uvođenja školske prehrane, o maloj školi, internetu, nabavci opreme, izgradnji ograde oko školskog dvorišta u Bukevju, igralištu u Bukevju, sustavu grijanja u Veleševcu i prenamjeni jednog stana u višenamjensku dvoranu u Veleševcu.

Nazočni su se složili da je potrebna bolja komunikacija i češći sastanci kako bi se konačno počeli rješavati višegodišnji problemi i kako bi svi zajedno pridonijeli da djeca s područja općine Orle imaju barem približno iste uvjete kao i djeca s područja Grada Velike Gorice.

Možda vas zanima i ovo:

Novosti

MARTINJE 2017.

U subotu,11.11.u Društvenom domu Bukevje slavilo se i pjevalo do ranih jutarnjih sati. Svi zainteresirani mogli su uživati u tradicionalnoj

Novosti

KUD VELEŠEVEC U VELIKOJ MLAKI NA 11. SUSRETIMA MALIH FOLKLORAŠA

U Osnovnoj školi Velika Mlaka ove su nedjelje (06.05.2018), održani 11. susreti malih folkloraša na kojima je nastupila i mlađa

Novosti

UPOZORENJE NEPOVOLJNI VREMENSKI UVJETI

Temeljem  dostavljene vremenske prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda  dostavljamo upozorenje  da se tijekom dana očekuje  jače grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom, pojačanim